LIDY OOSTERHOF

Lidy Oosterhof

Integratief therapeut, coach & trainer

Praktijk innerworks

Werkadressen:

Agnesa van Laersingel 16

9617 ES Harkstede

en

Haddingestraat 20

9711 KD Groningen

telefoon: 050-4042008

Twitter: @innerworks4u

www.innerworks.nl

email Lidy Oosterhof

Lidy Oosterhof (1970)

De begeleiding die ik geef is een expressie van mijn positieve visie dat ons Ware Zelf volledig ongeschonden aanwezig is en weer voelbaar wordt zodra we loskomen van onze bagage en afleidingsmanouvres.

Met veel plezier werk ik nu 13 jaar als vrijgevestigd psycholoog en kijk ik samen met de ander hoe hij/zij een opwaartse spiraal kan creëren, én de verbinding met zichzelf, het heden en het eigen potentieel kan herstellen. Het is mijn wens om steeds lichter te zijn en het leven te leiden zoals het, volgens mij, bedoeld is; vanuit vrijheid, vrolijkheid, levendigheid, contact en vervulling. Dat wens ik jou ook toe en daar help ik je graag bij.

Voor de volgende diensten kun je bij Innerworks terecht:

Individuele therapie, relatietherapie, coaching (re-integratie en ontwikkeltrajecten) en training. Voor meer informatie over deze begeleidingsvormen, verwijs ik u naar mijn website.

Achtergrond

Vijf jaar na de afronding van mijn studie Klinische Psychologie (1992) ben ik zelfstandig gaan werken als therapeut in mijn toenmalige praktijk Stress Control. Deze vijf jaar had ik nodig om naast alle 'geleende' kennis vanuit de opleiding, nieuwe ervaringen op te doen en mijn eigen visie te vinden. Stress Control was een psychologenpraktijk met als doel mensen de regie terug te geven over hun belaste psyche en lichaam, door het achterhalen en omzetten van stressvolle patronen in gezonde mogelijkheden.

In 2000 kwam ik in aanraking met het werk van Jean Jenson en Ingeborg Bosch. Het volgen van een workshop maakte zonder twijfel duidelijk dat ik dit pad van diepe transformatie - door het loslaten van je overlevingspatronen en het verwerken van de onderliggende, oude waarheden - wilde voortzetten. Vier jaar training (inclusief supervisie) van Ingeborg Bosch in past reality integration, heeft mijn leven en manier van werken enorm verdiept. Het werken met de daadwerkelijke ontstaansgeschiedenis van onze patronen en de confrontatie daarmee aangaan, werkt bevrijdend en leidt tot echte verandering. Vanaf 2001 is Stress Control langzaam maar zeker overgegaan in Innerworks, een algemene psychologenpraktijk met een breed werkgebied en een diepgaande manier van werken. Omdat ik de mogelijkheid wilde hebben andere benaderingen m.b.t. heling te onderzoeken, ben ik in de slotfase van de opleiding (begin 2005) bewust niet tot certificering overgegaan en voldaan gestopt.

Naast dit diepte-spoor ben ik heel blij dat ik in de afgelopen jaren door middel van het werk van Eckhart Tolle, Hans Knibbe en anderen, ook een breedte-spoor naar het ware zelf heb ervaren. Het Nu als directe ingang naar het voelen van je ongeconditioneerde, normale bewustzijn en van daaruit werken met je afweer en pijn, vind ik een krachtige combinatie van invalshoeken. Als ik kijk naar mijn eigen, nog steeds doorgaande ontwikkelingsproces en bijvoorbeeld de 2,5 jaar therapie die ik bij Ingeborg Bosch heb gevolgd, dan is het meest in het oog springende effect daarvan niet groots en meeslepend, zoals ik vroeger wel dacht, maar eenvoudig en "down to earth" in de zin van meer ontspanning, innerlijke rust, vreugde en verbinding ervaren.

Registraties en vergoeding

Innerworks is aangesloten bij het NIP (psycholoog NIP), het NFG (vakgroep VPMW, registratienummer: 7009037281) en het RBNG (licentienummer 809888R).

Vanwege het NFG en RBNG lidmaatschap hebben veel clienten de mogelijkheid om de begeleiding van Innerworks deels vergoed te krijgen via hun aanvullende verzekering (complementaire/alternatieve zorg).

Voor een overzicht van de betreffende zorgverzekeraars, verwijs ik u naar mijn website.