BAS KREMER

Bas Kremer (1963) heeft twee werkadressen:

- Gezondheidscentrum "de Lijnwoerd",  Schoolstraat 6,   9411 PB  in Beilen

- Hereweg 100, 9725 AJ   in  Groningen

- Pleviereneiland 5, 9613 AS in Meerstad, vlak naast Groningen

Ik ben telefonisch te bereiken op 0613950305 of via:     Mail Bas Kremer 

BAS KREMER en zijn werkervaringen.

Ik heb voordat ik mijn privé praktijk "Achilles" startte in ´94, een kleine tien jaar gewerkt binnen psychiatrisch ziekenhuis Licht en kracht te Assen. Toen ik begon binnen de psychiatrie had ik nog het idee dat het daar een plek zou zijn waar mensen met hun oud zeer terecht zouden kunnen. Vooral mijn ervaringen de laatste jaren op een voorgezette behandelafdeling al daar, bevestigden voor mij dat psychische klachten en oud zeer nauw met elkaar verbonden zijn. Iets dat ik ook zelf terugkijkend naar mijn eigen persoonlijke geschiedenis duidelijk heb ervaren. Mede door mijn start in de psychiatrie, werd ik al vroeg geconfronteerd met beelden als borderline of bijvoorbeeld een dissociatieve stoornis. Klachten die een direct gevolg lijken te zijn van een belaste voorgeschiedenis.

 Door de jaren heen ben ik me gaan bijscholen in hypnotherapie, NLP, en psychotherapie. Hoewel ik  waardevolle ideeën en methodieken bij deze richtingen tegenkwam, bleef het toch zoeken naar een  verdere verdieping binnen het therapeutisch werken. In 1997 kwam ik in contact met het werk van  Jean Jenson en even later met het werk van Ingeborg Bosch. Onder andere het basisbegrip dat je je  geschiedenis niet kan veranderen, maar moet leren accepteren, de uitgebreide analyse van de  afweermechanismen als kern van de problemen in het hier en nu en de ontmanteling van de  persoonlijke afweer, gaven mij een gevoel van thuiskomen. In Jenson en Bosch ontmoette ik  collega's die dezelfde taal spraken. De inzichten van Jenson en Bosch ontwikkelden zich de afgelopen  jaren tot een nieuwe therapeutische stroming, past reality integration therapie. Hier volgde ik  verschillende workshops, mijn leertherapie en een aantal jaren van het opleidingsprogramma tot past  reality integration therapeut.  Ik ben erg enthousiast over deze manier van werken en kijken naar  mensen. Dit alles is dan ook van grote invloed geweest op mijn huidige manier van leven en werken.  Ik heb echter besloten niet door te gaan voor certificering, omdat ik als zelfstandig integratief therapeut verder wilde werken en de mogelijkheid wilde hebben ook andere methodieken in mijn werk te kunnen integreren.

Ben verder gegaan en heb mijn erkenning behaald bij de Europese Associatie voor Psychotherapie. Dit maakt dat de therapie nu veelal in de eerste lijn vergoed wordt.

Ondertussen zijn we aan het zoeken naar een verdere integratie van verschillende stromingen. We kijken nu meer bewust naar de verschillende (afweer) reacties in je lichaam en we nemen deze mee binnen de "Integratieve Therapie". Mindfulness is ook een prachtige aanvulling op het therapeutisch werken. Maar ook de Bad Cluster Eliminatie therapie ontwikkeld door J. Korthuis, geeft weer een verdere verdieping over hoe ons brein functioneert en onze waarneming soms wordt vertroebeld.

In 1997 ontmoette ik Toos Zeelenberg en wij deelden onze enthousiasme voor deze nieuwe manier van kijken en werken. In 1999 besloten wij om samen "Mensenwerk" op te richten en nauwer te gaan samenwerken.

Samen met mijn collega en partner Hanny van Elburg heb ik een praktijk voor Integratieve Therapie, Achilles. Naast een gemeenschappelijke praktijk en werkwijze, hebben we samen twee kinderen.

 

Vergoedingen:

Een consult kost voor particulieren 85 euro. Er zijn echter verschillende mogelijkheden om eventueel voor een vergoeding van therapiekosten in aanmerking te komen. 

Bas Kremer is aangesloten bij het N.V.P.A. (Nederlands Verbond voor Psychologen en Agogen en de NAP (Nederlands Associatie voor Psychotherapie. Dit biedt goede mogelijkheden bij verschillende verzekeraars tot (enige) vergoeding van therapiekosten. 

Nieuw is de samenwerking van Bas Kremer t.b.v. tweede lijns problematiek in de GGZ. Hij werkt op de woensdag en donderdag in Beilen bij de GGZ instelling van drs. Cees van den Berg, (jeugd-) psychiater/psychotherapeut.

Locatie: Gezondheidscentrum "de Lijnwoerd"

Schoolstraat 6

9411 PB Beilen

Deze samenwerking maakt het veelal mogelijk om uw (tweede lijns) therapie volledig vergoed te krijgen.

Lid van Het Nederlands Verbond van Psychotherapeuten, Psychologen en Agogen (NVPA) nr. 236-29071963;

Lid van de European Association For Psychotherapy via de NAP (Nederlandse Associatie voor Psychotherapie).